Page content

10 tips voor het kopen van een huis

10 tips voor het kopen van een huis

Wanneer u op zoek bent naar een woning, is uw gevoel één van de belangrijkste factoren in het beslissingsproces. Pas wanneer het voor uw gevoel goed zit, gaat u verder met alle rationele overwegingen. Om u hier bij te helpen zijn hier tien tips opgesteld om uw droomwoning op de juiste manier te vinden.

1. Stel eerst uw budget vast
Voordat u begint met het zoeken naar uw nieuwe huis, is het belangrijk de financiële mogelijkheden vast te stellen. Gericht zoeken wordt veel gemakkelijker wanneer u weet hoeveel u kunt lenen. Voorkom teleurstellingen en stel eerst uw budget vast.

2. Ga alleen voor een woning die echt past
Door van tevoren een checklist te maken met al uw woonwensen, kunt u een veel beter inzicht krijgen in welk huis hier daadwerkelijk aan voldoet. Denk hierbij aan een tuin, de locatie, de buurt, een garage, enzovoort. Kies het huis dat daadwerkelijk past.

3. Blijf niet bij één huis hangen
Zorg ervoor dat u meerdere huizen bekijkt voordat u een beslissing maakt, ook als ze niet tot uw eerste keuze behoorden. Stel daarbij vast welke voor- en nadelen er aan de woningen zitten. Door te vergelijken krijgt u een veel beter beeld van de mogelijkheden en kunt u een betere keuze maken.

4. Ga altijd minimaal twee keer langs
Houd het nooit bij maar één bezichtiging, maar plan er minimaal nog eentje op een ander tijdstip. Tijdens een tweede bezoek zult u meer op de details letten en op een ander tijdstip kunnen er andere aspecten van de woning aan het licht komen.

5. Let op de mogelijkheden
Probeer voor elk potentieel huis de mogelijkheden in te schatten. Het kan zijn dat u in de toekomst bijvoorbeeld wilt uitbouwen en dan is het goed om te weten of dit ook echt mogelijk is.

6. Stel een zoekopdracht in
Op Funda heeft u de mogelijkheid om een zoekopdracht in te stellen aan de hand van uw eigen criteria. Hiermee krijgt u dagelijks een e-mail met het nieuwe aanbod dat aansluit op uw wensen.

zoekopdracht funda aankoopmakelaar

7. Houd rekening met de omgeving
Verken de buurt wanneer u daar tijd voor heeft. Ga bijvoorbeeld eens ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg een rondje lopen om te ontdekken of er veel geluid is en of er genoeg parkeergelegenheid is.

8. Houdt uzelf up to date
U kunt de verkopende makelaar altijd vragen om u op de hoogte te houden van eventuele ontwikkelingen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een andere partij ook een bieding doet. Hierdoor kunt u voorkomen dat uw droomwoning aan u voorbij gaat en kunt u op tijd ingrijpen of zaken uitzoeken indien dat nodig is.

9. Laat ook uw verstand spreken
Er komen vaak veel emoties kijken bij het kopen van een nieuwe woning. Deze gevoelens zijn erg belangrijk en moeten in ere worden gehouden. Het is echter ook belangrijk om uw verstand mee te laten spreken. Denk er goed over na of dit echt een geschikt huis is en houd rekening met eventuele onvoorziene omstandigheden.

10. Vraag een vrijblijvend advies aan
Het kan zijn dat u aan de hand van deze tips met een aantal vragen zit. Neem in dat geval contact op met de makelaar. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht met vragen over hoe de waarde van een huis wordt bepaald of hoe u het beste een onderhandeling in kunt gaan. De makelaar staat u graag te woord en helpt u verder in het proces.

U heeft een prachtig huis gevonden en wilt overgaan tot aankoop? Maak dan gebruik van uw eigen NVM aankoopmakelaar. Hij of zij neemt al uw belangen in overweging in plaats van die van de verkoper. Al vanaf 1247 euro kunt u zorgeloos intrekken in uw nieuwe woning. Vraag vandaag nog vrijblijvend een gratis eerste gesprek aan.

Comment Section

0 reacties op “10 tips voor het kopen van een huis

Plaats een reactie


*