Funda

Hoe spreek je Funda eigenlijk uit?(+ uitleg over de verschillende statussen op Funda.nl)

Het zal niemand ontgaan zijn en het is alom bekend: Funda.nl is dé online huizenetalage van Nederland. Ondanks het feit dat werkelijk iedereen bekend is met Funda.nl is ons landje verdeeld in twee kampen wanneer het gaat om de uitspraak.

  1. Het kamp waarin Funda wordt uitgesproken als  f-u-nda. Dus met de ‘u’ uitgesproken als in “fundament”
  2. Het kamp waarin Funda op de klassiek Latijnse manier wordt uitgesproken oftwel: f-oe-nda.

Laten wij voor eens en altijd duidelijkheid scheppen in deze grote twijfel rondom dit mysterie: Het juist antwoord moet zijn: *Tromgeroffel*

hoe spreek je funda uit

Antwoord 1. Precies! Gewoon zoals je het schrijft.

Funda zelf zegt hier het volgende over:

Hoe je Funda.nl uitspreekt? Om een eind aan deze twijfel te maken: we staan met beide benen stevig in het Nederlandse heden en spreken funda gewoon uit met een ‘u’ als in “fundament”. Funda dus.

Ok. Dat gezegd hebbende laten we ook direct de twijfel en het mysterie rondom de verschillende status mogelijkheden bij de huizen op Funda uitleggen. Stap voor stap per status uitgelegd .

Statussen Funda

  • Nieuw : Wanneer er woning op Funda wordt aangemeld dan krijgt deze de status ‘Nieuw”. Deze status blijft 48 uur na het online komen van de woning zichtbaar. Vrij eenvoudig dus “Nieuw’ betekent de woning is Nieuw op Funda. Let wel: Wanneer een bepaalde woning is ingetrokken, dat wil zeggen van Funda af is gehaald, en opnieuw op Funda wordt aangemeld dan staat er opnieuw “Nieuw” bij de woning aangegeven. Het kan dus zijn dan een ‘Nieuwe” woning helemaal niet zo nieuw is.
  • Gewijzigd: Op het moment dat een makelaar iets aan de advertentie op Funda aanpast dan komt er automatisch altijd de melding “Gewijzigd” bij de advertentie te staan. Meestal is dit een aanpassing in bijvoorbeeld de tekst of zijn de foto’s aangepast. Ook wanneer de woning in prijs daalt (of stijgt) zal deze melding worden weergegeven. Deze melding blijft ook 48 uur staan.
  • Tophuis: Wie bepaald nu of een huis een Tophuis is?! In principe kan iedereen dit bepalen. Een tophuis status houdt namelijk in dat de verkoper (of meestal de makelaar van de verkoper) een bestelling heeft gedaan bij Funda om tegen betaling de melding ‘Tophuis’ te krijgen. De voordelen van zo’n vermelding voor de verkoper zijn onder andere een hogere ranking in de zoekresultaten op Funda, en dus meer bezoekers. Meer bezoekers dus grotere kans op geinteresseerden. Een tophuis melding blijft per bestelling 1 maand actief.
  • Open Huis: Dan de melding Open Huis (+de datum en tijd wanneer). Inderdaad deze melding houdt in dat er binnenkort een Open Huis zal plaatsvinden bij deze woning. De dag en tijd staat er bij aangegeven. Tijdens dit Open Huis is het mogelijk om zonder afspraak binnen te wandelen bij het betreffende huis. Een aantal maal per jaar worden er zogenaamde Open Huizen Dag(en) gehouden. Op deze dagen doen er veel huizen mee. Er wordt hier veel aandacht aangegeven en daardoor ook veel extra huizen door verkocht.
  • Verkocht onder voorbehoud: Een term die vaak voor verwarring zorgt. We hebben het al eerder uitgebreid behandeld. De melding ‘Verkocht onder Voorbehoud” houdt in dat een woning wel is verkocht maar dat de koper nog een slag om de arm heeft gehouden. In veel gevallen mag hij of zij (of zij samen) nog even de tijd nemen om de financiering rond te krijgen of bijvoorbeeld om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. De woning kan soms een lange tijd als zijnde ‘Verkocht onder Voorbehoud” staan aangemeld. Ook dit kan verschillende redenen hebben.
  • Verkocht: Het ultieme doel van een verkoper! Wanneer de woning dan daadwerkelijk verkocht is (dus niet meer onder voorbehoud) dan komt de melding ‘Verkocht’ er naast te staan. Verkochte woningen blijven ca. 12 maanden op Funda.nl zichtbaar.

Zo. nu dat ook weer helder is is het weer hoogtijd om verder te zoeken, heel veel succes en vergeet de aanstaande Open Huizen Dag niet!

Hulp nodig? 

 

Funda verhuyst naar Huys Europa Amsterdam

Funda is tijdens het Sail evenement verhuist naar haar nieuwe onderkomen ” Huys Europa” in Amsterdam. Volgens dé website voor de online huizenzoeker Funda.nl kunnen ze met deze overstap nog beter zorgdragen voor de vernieuwingen van de mobiele platforms en de bereikbaarheid daarvan.

Nieuw adres Funda.nl

Het nieuwe adres van Funda is het bekende ‘Huys Europa” aan de Piet Heinkade 167-173 in Amsterdam. Het telefoonnummer en het postadres blijven ongewijzigd.

Postadres

Postbus 94591
1090 GN Amsterdam
Nederland
Telefoon: (020) 561 82 00
Fax: (020) 561 82 01
E-mail: info@funda.nl (geen helpdesk)
KvK: 34242436
BTW nr: NL8156.25.340.B.01

Funda: Wat moet u weten? 

Funda is de meest bezochte huizenwebsite van Nederland. Zoals waarschijnlijk wel bekend, kunt u bij Funda terecht voor het aanbod van huizen in Nederland. De website is inmiddels al 14 jaar online en groeit nog dagelijks. Samen met verschillende grote makelaarsverenigingen staat Funda garant voor het grootste huizenaanbod van het moment. Maar hoe is de website eigenlijk begonnen? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen van het moment?

De geschiedenis van Funda

In 2001 heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) besloten om hun huizenaanbod op een nieuwe website te zetten. Deze werd gedoopt onder de naam “Funda”. Het succes van deze website werd direct duidelijk, na een half jaar werden er al meer dan één miljoen pagina’s per dag bekeken. In 2008 kwam er een samenwerking tot stand met de makelaarsverenigingen VBO en LMV. Sinds die tijd is ook hun aanbod op de website te vinden. In 2010 was het bezoekersaantal gestegen tot 350.000 bezoekers per dag die ruim tien miljoen pagina’s bekeken. Deze getallen blijven stijgen en dat is niet zonder reden. De huizenverkoop website blijft zich ontwikkelen op het gebied van applicaties en tools, zodat het gebruikersgemak wordt vergroot. Hiernaast is de website goed te bereiken via mobiele telefoons, wordt de database van woningfoto’s steeds groter en is er een Verhuisblad waar leden zich op kunnen abonneren. De website wordt jaar in jaar uit verkozen tot de beste of populairste site in de categorie huisvesting en interieur.

funda-social-media

De nieuwste ontwikkelingen van Funda

In 2014 is er een nieuwe informatietool op de markt gebracht voor NVM makelaars, de Marktverkenner. Met deze tool kunnen makelaars gemakkelijk informatie krijgen over de actuele vraag op de markt. Samen met het inzicht in de concurrerende prestaties van andere objecten, kunnen NVM makelaars zo beter advies geven. Een andere ontwikkeling vond plaats in 2015. Het huurplatform van Funda werd in dit jaar opengesteld voor verhuurbemiddelaars die niet zijn aangesloten bij een branchevereniging. Ze moeten wel voldoen aan de gestelde toelatingseisen. Vóór deze ontwikkeling was het alleen mogelijk voor leden van het NVM, VBO, Vastgoedmanagement Nederland en VastgoedPRO om een huurobject op de website te plaatsen. Vanaf 2015 kunnen andere verhuurbemiddelaars hier ook aan bijdragen. Een laatste nieuwe ontwikkeling heeft plaatsgevonden in samenwerking met de Oculus Rift, een revolutionaire bril die de gebruiker het idee geeft echt ergens anders te zijn. Huizen kunnen hiermee worden bezichtigd zonder dat de geïnteresseerde er daadwerkelijk heen hoeft, wat veel tijdsbesparing op kan leveren. Wat denkt u van die ontwikkeling?

virtueel_bezichtigen_via_funda