Huis Kopen

Recordstand aantal bezoekers NVM Open Huis voor één woning: 109 bezoekers!

Het moet raar lopen als de tussenwoning aan de Rijnstraat 41 in Groningen niet snel wordt verkocht. Maar liefst 109 kijkers bekeken de woning vandaag tijdens de NVM Open Huizen Dag.

De woning staat nog maar twee weken te koop.

Nog nooit meegemaakt
‘Ik heb wel eens tachtig meegemaakt, maar dit nog nooit. Dit is extreem’, zegt NVM-woordvoerder Jan Palland. ‘Mijn collega was er behoorlijk van geschrokken. Ga maar na. 109 Kijkers in vier uur tijd. Dat is niet leuk meer hoor.’

Soms geen bezoek
Het is dan ook het absolute bezoekersrecord in de stad Groningen. Gemiddeld kregen bewoners twaalf belangstellenden over de vloer, maar één op de negen huiseigenaren kreeg helemaal geen bezoek. In Stad openden 160 koophuizen hun deuren vandaag. In Winschoten waren dat er 136, in Veendam 109.

Twee kijkers per huis in de provincie
NVM zegt dat er gemiddeld iets meer belangstelling was voor huizen in de provincie dan in vorige jaren. Gemiddeld kregen te koop staande huizen twee kijkers. Het hoogste aantal was zestien kijkers.

En de Rijnstraat 41? Daar zijn inmiddels al elf biedingen op uitgebracht.

10 tips voor het kopen van een huis

Wanneer u op zoek bent naar een woning, is uw gevoel één van de belangrijkste factoren in het beslissingsproces. Pas wanneer het voor uw gevoel goed zit, gaat u verder met alle rationele overwegingen. Om u hier bij te helpen zijn hier tien tips opgesteld om uw droomwoning op de juiste manier te vinden.

1. Stel eerst uw budget vast
Voordat u begint met het zoeken naar uw nieuwe huis, is het belangrijk de financiële mogelijkheden vast te stellen. Gericht zoeken wordt veel gemakkelijker wanneer u weet hoeveel u kunt lenen. Voorkom teleurstellingen en stel eerst uw budget vast.

2. Ga alleen voor een woning die echt past
Door van tevoren een checklist te maken met al uw woonwensen, kunt u een veel beter inzicht krijgen in welk huis hier daadwerkelijk aan voldoet. Denk hierbij aan een tuin, de locatie, de buurt, een garage, enzovoort. Kies het huis dat daadwerkelijk past.

3. Blijf niet bij één huis hangen
Zorg ervoor dat u meerdere huizen bekijkt voordat u een beslissing maakt, ook als ze niet tot uw eerste keuze behoorden. Stel daarbij vast welke voor- en nadelen er aan de woningen zitten. Door te vergelijken krijgt u een veel beter beeld van de mogelijkheden en kunt u een betere keuze maken.

4. Ga altijd minimaal twee keer langs
Houd het nooit bij maar één bezichtiging, maar plan er minimaal nog eentje op een ander tijdstip. Tijdens een tweede bezoek zult u meer op de details letten en op een ander tijdstip kunnen er andere aspecten van de woning aan het licht komen.

5. Let op de mogelijkheden
Probeer voor elk potentieel huis de mogelijkheden in te schatten. Het kan zijn dat u in de toekomst bijvoorbeeld wilt uitbouwen en dan is het goed om te weten of dit ook echt mogelijk is.

6. Stel een zoekopdracht in
Op Funda heeft u de mogelijkheid om een zoekopdracht in te stellen aan de hand van uw eigen criteria. Hiermee krijgt u dagelijks een e-mail met het nieuwe aanbod dat aansluit op uw wensen.

zoekopdracht funda aankoopmakelaar

7. Houd rekening met de omgeving
Verken de buurt wanneer u daar tijd voor heeft. Ga bijvoorbeeld eens ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg een rondje lopen om te ontdekken of er veel geluid is en of er genoeg parkeergelegenheid is.

8. Houdt uzelf up to date
U kunt de verkopende makelaar altijd vragen om u op de hoogte te houden van eventuele ontwikkelingen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een andere partij ook een bieding doet. Hierdoor kunt u voorkomen dat uw droomwoning aan u voorbij gaat en kunt u op tijd ingrijpen of zaken uitzoeken indien dat nodig is.

9. Laat ook uw verstand spreken
Er komen vaak veel emoties kijken bij het kopen van een nieuwe woning. Deze gevoelens zijn erg belangrijk en moeten in ere worden gehouden. Het is echter ook belangrijk om uw verstand mee te laten spreken. Denk er goed over na of dit echt een geschikt huis is en houd rekening met eventuele onvoorziene omstandigheden.

10. Vraag een vrijblijvend advies aan
Het kan zijn dat u aan de hand van deze tips met een aantal vragen zit. Neem in dat geval contact op met de makelaar. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht met vragen over hoe de waarde van een huis wordt bepaald of hoe u het beste een onderhandeling in kunt gaan. De makelaar staat u graag te woord en helpt u verder in het proces.

U heeft een prachtig huis gevonden en wilt overgaan tot aankoop? Maak dan gebruik van uw eigen NVM aankoopmakelaar. Hij of zij neemt al uw belangen in overweging in plaats van die van de verkoper. Al vanaf 1247 euro kunt u zorgeloos intrekken in uw nieuwe woning. Vraag vandaag nog vrijblijvend een gratis eerste gesprek aan.

Een huis kopen hoe werkt dat?

Een huis kopen hoe werkt dat? Wanneer u een huis besluit te gaan kopen komen er allerlei vragen naar boven. Wat zijn uw specifieke woonwensen? Hebt u nog een huis of appartement in eigendom? Moet dat huis worden verkocht of wilt u het huis misschien gaan aanhouden? Wat zijn uw financiële (on)mogelijkheden met betrekking tot het kopen van woning?

Dit zijn allemaal vragen die op u afkomen wanneer u een woning besluit te gaan aankopen. Gelukkig kunt u met behulp van uw eigen NVM-aankoopmakelaar gemakkelijker hulp krijgen bij het beantwoord krijgen van deze vraagstukken. Door al deze zaken van te voren goed met uw aankoopmakelaar door te spreken zal het kopen van de juist woning een stuk eenvoudig worden.

Een woning aankopen met behulp van een NVM-aankoopmakelaar

Wanneer u met behulp van onze NVM-aankoopmakelaars een woning wilt gaan aankopen dan heeft u de keuze uit drie verschillende pakketten. Elke pakket heeft zijn eigen diensten. Zo zijn er mogelijkheden om dingen zelf te doen als u dat graag wilt. Bijvoorbeeld door zelf een woning te gaan zoeken en vinden. Op die manier komen we samen tot heldere en duidelijke afspraken waardoor u achteraf nooit voor verassingen komt te staan. En welk pakket of dienstverlening u ook besluit te kiezen, uw NVM-aankoopmakelaar behartigt alleen uw belang!

Het kopen van een woning in 7 stappen.

Stap 1: Het zoeken naar een geschikte woning.

Het kopen van een nieuwe woning begint altijd met de zoektocht. Onze NVM-aankoopmakelaars raden u aan om altijd eens een keer te gaan kijken in de verschillende dorpen, steden of gemeenten en wijken waarvan u denkt dat deze in aanmerking kunnen komen voor uw wensen. Hierdoor krijgt u inzicht in de faciliteiten en de buurten die deze gebieden te bieden hebben.

Onze NVM aankoopmakelaars hebben een zeer uitgebreid netwerk van andere NVM-Makelaars waardoor zij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe woningen die op de markt gaan komen. Ook hebben zij vaak extra informatie over de verschillende nieuwbouwprojecten. Dankzij de jarenlange ervaring in de markt maken zij snel de juist selectie uit het actuele woningaanbod.

Wanneer u besluit zelf te gaan zoeken dan kunt u op Funda.nl zo ongeveer het volledige aanbod van koopwoningen vinden. U kunt via een eigen funda-account zorgen dat u dagelijks op de hoogte wordt gebracht van het nieuwste aanbod.

 

Stap 2. Het bezichtigen van een huis

Wanneer u een woning heeft gevonden die u aanspreekt dan gaat u de woning bezichtigen. Wanneer u ervoor heeft gekozen om zelf te woning te gaan zoeken dan belt u zelf met de verkopend makelaar om de eerste bezichtiging in te plannen. Wanneer uw makelaar met u mee aan het zoeken is dan zal hij of zij de afspraak voor u in gaan plannen. Door te gaan bezichtigen komt u er achter of de woning daadwerkelijk aan uw eisen en wensen voldoet. Uw aankoopmakelaar zal op een andere manier naar het huis kijken. Hij zal vooral extra letten op het onderhoud van de woning en de eventuele ‘zichtbare’ gebreken.

In bepaalde gevallen zal de aankoopmakelaar adviseren om een bouwkundig expert in te schakelen om nader onderzoek in de woning te verrichten. Door dit te doen kan de staat van onderhoud nog beter worden onderzocht. Ook zal de makelaar u kunnen wijzen op bepaalde zaken en aspecten van de woning maar ook van bijvoorbeeld de buurt en de omgeving. Zijn er nieuwbouwplannen of is er misschien iets bekend over een trambaan voor de deur? Het is altijd verstandig om voor of na een bezichtiging altijd ook zelf nog even door de buurt te wandelen. Een bezichtiging is veel meer dan het alleen even binnenkijken in een ander huis. Zeker wanneer je de woning voor een tweede maal gaat bezichtigen dan is het goed opletten geblazen. De koper en verkoper hebben namelijk plichten tegenover elkaar.

Om eenvoudig per huis te kunnen bijhouden wat u achteraf gezien heeft kunt u een handige bezichtigingswijzer downloaden. Zo kunt u later precies terug zien welke kenmerken bij welk huis horen.

 

Stap 3: Het (laten) doen van extra onderzoek

Zodra u serieus bent over een woning dan kan uw NVM-aankoopmakelaar extra onderzoek doen naar de woning. Hierbij kunt u onder meer denken aan het controleren van het bestemmingsplan, het verplichte energielabel, de milieuaspecten en de gegevens die over de woning bekend zijn bij de gemeente, het kadaster en de Vereniging van Eigenaren. Allemaal zaken die van te voren goed onderzocht moeten worden.

 

Stap 4: De onderhandelingen 

Wanneer u het besluit heeft genomen om de woning daadwerkelijk te gaan aanschaffen dan zal uw NVM-aankoopmakelaar u gaan adviseren over de juiste aankoopstrategie. In overleg wordt een biedingsstrategie bedacht en een goed openingsbod bepaalt. Als taxateur heeft uw NVM-aankoopmakelaar veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. In de systemen van de aankoopmakelaar kan hij exact zien wat de soortgelijke appartementen onlangs hebben opgebracht.

Naast het bepalen van de hoogte van het voorstel zal de aankoopmakelaar u ook adviseren en samen met u bepalen welke randvoorwaarden bij het voorstel mede worden meegenomen. U kunt hierbij denken aan ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld de financiering of een bouwkundige keuring. Welke voorwaarde en prijs er uiteindelijk zal worden gekozen is per situatie verschillend.

Gelukkig bent u dankzij de ervaring van uw aankoopmakelaar verzekerd van een goed advies dat u veel geld kan besparen.

 

Stap 5: Het ondertekenen van de koopovereenkomst

Wanneer de verkoper uw voorstel uiteindelijk heeft geaccepteerd dan is het tijd dat de koopovereenkomst zal worden opgesteld. Uw aankoopmakelaar zal met u samen de koopovereenkomst stap voor stap doorlopen om te zien of alle gegevens kloppen en om eventuele vragen die u hierbij heeft te behandelen en uit te leggen.

In het bijzonder letten zij hierbij op de koopsom, de opleverdatum, (de termijn van) de ontbindende voorwaarden en de lijst van roerende zaken die in de woning zullen achterblijven. Wanneer alles helemaal correct is dan ondertekenen en paraferen de partijen de koopovereenkomst. Deze is alleen geldig wanneer deze door beide partijen is ondertekend.

Vervolgens zal de koopovereenkomst naar de notaris worden verzonden. Ondertussen hebt u vanaf het moment van tekenen een termijn van drie dagen voor de wettelijke bedenktijd. Binnen deze termijn kunt u alsnog, zonder opgave van redenen, van de koop van de woning afzien. Doet u dit niet dan bent u gebonden aan de overeenkomst. U kunt in dit geval de koop alleen nog ontbinden wanneer u ontbindende voorwaarde hebt opgenomen in de overeenkomst. Wel zult u dan moeten kunnen aantonen dat u de ontbindende voorwaarde volgens de afgesproken manier zult kunnen inroepen.

 

Stap 6: De Financiering van uw huis

Zodra u overeenstemming hebt bereikt is het zaaks de financiering te gaan regelen. Gebruikelijk is dat men hiervoor een hypotheek afsluit. Aan de hand van onder meer de koopsom, de kosten koper, de eventuele verbouwingskosten etc. zal uw aankoopmakelaar exact kunnen vaststellen voor welk bedrag u een hypotheek nodig zult hebben Ook kan hij u adviseren over een hypotheekvorm die bij u past. Het kan ook zijn dat hij u direct doorverwijst naar een hypotheekadviseur.

In bijna alle gevallen zal er een taxatierapport moeten komen van een gecertificeerde taxateur. Dit mag niet uw eigen taxateur of makelaar zijn. Ook de verkopend makelaar mag dit niet opstellen. Het rapport moet namelijk door een onafhankelijke expert worden opgesteld. Uw aankoopmakelaar kan wel helpen bij het vinden van een geschikte taxateur.

 

Stap 7: De overdracht bij de notaris

Zijn de financiën uiteindelijk rond en zijn alle eventuele ontbindende voorwaarden uitgewerkt dan kan de woning op de afgesproken datum worden overgedragen. Deze levering vindt plaats bij de notaris op kantoor.

Alvorens de overdracht plaats zal vinden zal uw makelaar een aantal dagen voor de geplande datum de akte van levering en de nota van afrekening van de notaris ontvangen. De makelaar zal deze stukken samen met u doornemen en controleren. Ook zal de makelaar samen met u en de verkopend makelaar de woning voor de overdracht nog inspecteren. Meestal is dit even van te voren. Bij deze inspectie zal hij samen met u grondig bekijken of de woning zich nog steeds bevindt in dezelfde staat als waarin u de woning kocht.

Wanneer alles akkoord is tekent u bij de notaris de akte van levering. De woning zal worden geleverd en staat vanaf dit moment op uw naam. De notaris zal zorgen voor het inschrijven van de akte van levering bij het kadaster.

 

Gefeliciteerd! Ook hulp nodig nu?

 

NVM Open Huizen Dag blijft ook na einde crisis onverminderd populair

De NVM Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijft ook na het einde van de crisis veel bezoekers trekken. Vandaag werden ruim 135.000 bezoeken gebracht aan de deelnemende huizen, blijkt uit een bliksemenquête van de NVM.

De NVM is tevreden over dit bezoekersaantal. “De NVM Open Huizen Dag blijft uitermate succesvol, ook nu het weer beter met de woningmarkt gaat”, stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. “Mensen vinden dit een uitstekend middel om, geheel vrijblijvend, een kijkje te nemen in de deelnemende huizen.”

Het aantal deelnemers was wel lager dan de voorgaande NVM Open Huizen Dag. In totaal deden vandaag zo’n 41.000 huiseigenaren mee aan de NVM Open Huizen Dag. Dit aantal bedroeg bij de editie in maart nog 46.000.

“Er staan nu minder huizen te koop en dan is het logisch dat er ook minder deelnemers zijn. Daar liggen we niet wakker van”, zegt Hukker. “De NVM Open Huizen Dag wordt door veel mensen als start van hun aankooptraject gezien. Ze willen zich oriënteren op de markt en maken dan gebruik van de NVM Open Huizen Dag om te zien wat hun mogelijkheden zijn.”

Iedere bezoeker van de NVM Open Huizen Dag kon dit keer een gratis abonnement van drie weken op een (regionale) krant van de Persgroep/Wegener krijgen.  Bovendien maakte elke bezoeker kans op een keuken van Brugman ter waarde van 15.000 euro.

De NVM Open Huizen Dag blijft ook na de crisis erg populair.

Op donderdag 8 oktober a.s. presenteert de NVM ’s morgens om 10.00 uur de woningmarktcijfers over het derde kwartaal van 2015.

Het is zover! Open Huizen dag 2015.. Chat nu gratis met onze NVM aankoopmakelaars!

Vandaag staat volledig in het teken van de NVM Open Huizen dag. Bij het bekijken van al die huizen komen natuurlijk allerlei vragen naar boven. Daarom staat vandaag in het teken van onze gratis Open Huizen Hulp! Via de chatfunctie op onze website kunt u direct gratis live al uw vragen stellen met betrekking tot het kopen van een woning. Of het nu gaat om advies over de onderhandelingen of dat u graag een mening wil hebben van een makelaar over iets anders : Laat het ons weten!

Drukte op de gratis Chatfuntie!

Wanneer we erg druk zijn dan kunt u gewoon een berichtje achterlaten, wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug!

Succes vandaag en tot straks!

Direct hulp? of download direct het handige gratis e-Book met tips en handige tools.

NVM Open Huizen Dag 2015 hét moment om je slag te slaan

Een recordlage hypotheekrente, een breed woningaanbod en nog steeds laaggeprijsde huizen. Allemaal aantrekkelijke ingrediënten om je slag te slaan op de koopwoningmarkt. De NVM Open Huizen Dag, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 3 oktober, is een goed middel bij het maken van de juiste keuze.

Tijdens de NVM Open Huizen Dag kunnen potentiële kopers zonder afspraak te koop staande woningen bezichtigen. Aan de laatste NVM Open Huizen Dag, in maart, deden zo’n 46.000 huizenbezitters mee. Er werden 150.000 bezoeken afgelegd. Deze cijfers onderstrepen de enorme en aanhoudende populariteit van de NVM Open Huizen Dag.

Noviteit is dat iedere bezoeker gratis drie weken een (regionale) krant van de Persgroep/Wegener krijgt.  Bovendien maakt de bezoeker kans op een keuken van Brugman ter waarde van 15.000 euro.

NVM-voorzitter Ger Hukker ziet de komende NVM Open Huizen Dag met veel vertrouwen tegemoet. “De hypotheekrente is momenteel de laagste in vijftig jaar. De 10- en 20-jaarsrente zijn historisch laag. Mensen kunnen nú hun slag slaan en daarna voor langere tijd genieten van lage maandlasten. Het aanbod laat al een paar jaar een dalende tendens zien, maar er valt nog genoeg te kiezen voor mensen die overwegen een huis te kopen. Ook zijn huizen, ondanks de stijging die afgelopen jaar is ingezet, nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd”, aldus Hukker.

De NVM Open Huizen Dag vindt plaats tussen 11.00 en 15.00 uur. De NVM presenteert de woningmarktcijfers over het derde kwartaal op donderdag 8 oktober.

NVM Aankoopmakelaar Zwolle Gezocht!

Op zoek naar een betrouwbare aankoopmakelaar in Zwolle? Bij de NVM krijgt u echte kwaliteit tegen de scherpste tarieven

U bent op zoek naar een aankoopmakelaar in Zwolle en wilt er zeker van zijn dat u betrouwbare service van een hoge kwaliteit krijgt? Dan bent u bij de Nederlandse Vereniging Makelaars (NVM) aan het juiste adres. Lees hier verder en ontdek de mogelijkheden en de voordelen van een makelaar die uw belangen ter harte neemt.

Wat kan een aankoopmakelaar in Zwolle voor mij betekenen?

U bent op zoek naar een woning in Zwolle en daar kan uw persoonlijke makelaar op verschillende manieren bij helpen. Wanneer u moeite heeft met het vinden van uw droomhuis of deze wel ziet, maar steeds net te laat bent, dan kunt u het beste een Zoek en Aankoopopdracht afnemen. De NVM makelaar kan u op deze manier volledig begeleiden bij het zoeken en kopen van een huis. Wilt u liever helemaal geen tijd kwijt zijn aan het afhandelen van de aankoop? Ga dan voor een All-in Aankoopopdracht, de meest voordelige keuze. Wellicht heeft u uw droomhuis al gevonden en wilt u alleen een makelaar inschakelen voor de aankoop. In dit geval heeft u het meeste aan een Aankoopopdracht. Hoe u het ook geregeld wilt hebben, met een NVM aankoopmakelaar in Zwolle weet u zeker dat u goed zit en geniet u van een aantal mooie voordelen.

nvm aankoopmakelaar zwolle nodig

Welke voordelen biedt een aankoopmakelaar in Zwolle?

Wanneer u op zoek bent naar een woning in een specifiek gebied, is het belangrijk een makelaar in te schakelen die van dat gebied verstand heeft. De aankoopmakelaar die u bij het NVM inschakelt is daarom gespecialiseerd in het gebied van uw interesse: Zwolle. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste prijs-kwaliteit verhoudingen te zien krijgt en de omgeving aansluit op uw wensen. Hiernaast is een NVM aankoopmakelaar goed opgeleid en kan hij of zij daardoor deskundigheid en kwaliteit bieden. Hij of zij werkt daarnaast volgens de NVM erecode en mag daarmee geen tegenstrijdige belangen hanteren. Alleen uw belangen worden in acht genomen zodat er volledige onafhankelijkheid kan worden gegarandeerd. De kwaliteit van de service staat bovenop.

De kwaliteit van een aankoopmakelaar in Zwolle bij de NVM

De NVM is de grootste brancheorganisatie op het gebied van onroerend goed in heel Nederland. De organisatie kan met haar jarenlange ervaring en expertise de garantie geven die u nodig heeft. Alle NVM aankoopmakelaars zijn betrouwbaar, deskundig en bieden zekerheid. Een NVM makelaar voor Zwolle inschakelen gaat erg gemakkelijk. Vul het contactformulier in en er zal al binnen 24 uur contact met u worden opgenomen. En dankzij de vaste tarieven weet u meteen waar u aan toe bent. Bent u nieuwsgierig naar wat een NVM aankoopmakelaar voor u kan betekenen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op.

Huis kopen in Voorburg? Neem een NVM aankoopmakelaar mee!

Huis kopen in Voorburg: Waneer u op zoek gaat naar een huis in Voorburg of reeds een huis heeft gevonden en deze wil gaan aankopen loopt u ongetwijfeld net als vele andere huizenkopers tegen het feit aan dat de woningen weer sneller worden verkocht. De gemeente Voorburg is weer in trek! Veel mensen besluiten te gaan voor hun droomhuis en veel mensen komen daarvoor te laat doordat ze niet de juist hulp inschakelen. De NVM aankoopmakelaar is gelukkig steeds sneller in beeld.

Wat kan een NVM aankoopmakelaar in Voorburg voor u betekenen?

In deze tijd waarin de woningmarkt in een stroomversnelling is gekomen zijn huizenkopers steeds vaker genoodzaakt snel te kunnen schakelen. Hierdoor kan het zijn dat u wat minder tijd heeft om goed naar het huis of appartement te kunnen kijken waardoor u mogelijk teveel betaald voor de woning of achteraf een kat in de zak gekocht blijkt te hebben. Een huis kopen is immers niet iets wat u dagelijks doet. Onze NVM aankoopmakelaars in gemeente Voorburg wel! Door hun jarenlange ervaring van de woningmarkt in Voorburg zijn zij uitstekend op de hoogte van de lokale markt. Hierdoor zijn zij vaak als eerste op de hoogte van nieuw huizenaanbod in Voorburg en kunnen zijn bij de aankoop van een woning samen met u direct hun slag slaan.

Een aantal voordelen van een NVM makelaar in Voorburg op een rijtje

 • Door zijn lokale marktkennis en uitstekende onderlingen contacten met collega makelaars als één van de eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod.
 • Door de uitstekende en continue op peil blijvende kennis van de vastgoedmarkt zorgt uw aankoopmakelaar in Voorburg voor de absolute bodemprijs bij het aankopen van een woning.
 • Uw NVM aankoopmakelaar adviseert u over de waarde van de woning en zorgt ervoor dat hij het juridische gedeelte van de aankoop van een woning alsmede het bouwtechnische gedeelte daarvan goed onderzoekt.
 • Uw makelaar zorgt ervoor dat wanneer dit nodig is hij een bouwtechnische keurder inschakelt om de woning van onder tot boven te bekijken. Van kruipluik tot het dak. Alles wordt gecontroleerd en in een rapportage opgenomen. Zo voorkomt u dat u een huis koop met (verborgen) gebreken en dat u dus teveel betaald.
 • Door zijn uitstekende onderhandelingstechnieken zit u binnenkort voor een marktconforme prijs, of daaronder, te genieten van een heerlijke kopje koffie in de ochtend op uw terras of in uw tuin.
 • Onze NVM aankoopmakelaars zijn gespecialiseerd in de gemeente Voorburg.
 • De makelaars zijn exact op de hoogte van eventuele kopersleningen zoals een starterslening of een subsidie vanuit de gemeente Voorburg of de overheid. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat u uw eerste woning (nog) goedkoper kunt kopen.

Informeer naar de mogelijkheden van een aankoopmakelaar in Voorburg en kies voor kwaliteit

Wij bieden de keuze uit drie standaard pakketten. De meeste gekozen en het meest populaire pakket is de zogenaamde aankoopopdracht. In dit geval heeft u de woning in Voorburg zelf gevonden op Funda.nl en zal uw aankoopmakelaar u volledig gaan begeleiden bij de aankoop van die specifieke woning. Het gaat om een full-service dienstverlening tegen een vast en scherp tarief. Voor meer informatie over de verschillende diensten.

Liever direct een vrijblijvend gesprek aanvragen met een NVM aankoopmakelaar in Voorburg voor de aankoopopdracht? Aankoopopdracht.

Open Huizen Dag 2015 (+Plan een Open Huizen Route, TIPS + bezichtigingswijzer)

De NVM Open Huizen Dag 2015 staat weer voor de deur. Op zaterdag 3 oktober 2015 openen vele duizenden huizen die te koop staan weer hun deuren. Op deze dag zijn de betreffende woningen beschikbaar voor de huizenkopers zonder afspraak. U bent tussen 11.00 uur en 15.00 uur meer dan welkom om een kijkje te komen nemen in deze koopwoningen.

Welke huizen doen er mee aan de Open Huis Dag?

Op funda.nl kunt u precies zien welke huizen er mee doen aan de Open Huizen Route. Uiteraard is het bezoek aan de woningen gratis en vrijblijvend. Het is ook in het verleden gebleken dat de open huizen dag een ideale manier is om u breed te kunnen oriënteren.

Plan een Open Huizen Route (tips voor de voorbereiding)

 • Zorg ervoor dat u van te voren een planning maakt welke woningen u tijdens het open huis wilt gaan bekijken.
 • Gemiddeld dient u voor een bezichtiging circa 15 tot 20 minuten uit te trekken. Houdt bij het plannen rekening met eventuele reistijd. Dit zorgt ervoor dat u alle woningen van uw lijstje kunt gaan bekijken.
 • Stel een lijstje op met uw wensen, zoals bijvoorbeeld het aantal slaapkamers, en de voorzieningen in de omgeving.
 • Zorg ervoor dat u uw financiële mogelijkheden in kaart heeft gebracht zodat u weet wat uw mogelijkheden zijn.
 • Kies de woningen op Funda uit op kenmerken maar ook op prijs. Kijk niet naar woningen die (te) ver buiten het budget liggen.
 • Zorg ervoor dat u de woningen voor de Open Huizen Dag al een keer in de avond heeft bekeken. Op die manier ziet u de woning ook in een ander licht.

Op de NVM Open Huizen Dag zelf

 • Bepaal van te voren welke woningen u gaat bekijken.
 • Plan met google Maps een handige route.
 • Bedenk van te voren welke vragen u wilt stellen.
 • Neem de handige bezichtigingswijzer mee.
 • Maak aantekeningen!

Handige Bezichtigingswijzer (+ gratis E-book “7 stappen een huis kopen”)

Met deze handige bezichtigingswijzer zorgt u ervoor dat u per woning precies kunt bijhouden wat de kenmerken van de woning zijn. Dit is ideaal voor het gebruik tijdens een Open Huizen Dag omdat u vaak meer dan één woning zal gaan bekijken. Na deze dag kunt u vervolgens op uw gemak thuis de bezichtigingswijzer naast elkaar leggen en doornemen. Download hem hier ‘Bezichtigingswijzer”.

Hebt u een keuze gemaakt?

Uw droomhuis zit erbij? Mooi! Zorg ervoor dat u tijdig uw NVM aankoopmakelaar inschakelt om u te begeleiden bij de aankoop van de woning. Een NVM aankoopmakelaar bespaart u tijd, geld en zorgen. Wacht na de Open Huizen dag niet te lang, in deze aantrekkende markt zijn er meer kapers op de kust. Voor meer info over de diensten van de NVM aankoopmakelaar. Vraag al op voorhand een vrijblijvend gesprek aan met een NVM aankoopmakelaar. Als u goed voorbereid bent kunt u direct uw slag gaan slaan.

Wij wensen u alvast heel veel kijkplezier!

Een huis kopen zal nooit meer hetzelfde zijn 

Mijn man en ik hadden het er al een tijd over. We wilden eindelijk een huis kopen. Het stond al jarenlang in de planning, maar we hadden er de financiële middelen simpelweg niet voor. Na lang sparen en een slimme boekhouding werd het echter mogelijk om naar ons eerste koophuis te gaan kijken. Vol enthousiasme keken we op Funda en vonden al gauw een aantal mooie woninkjes die ons aanspraken. We maakten hier en daar wat afspraken, maar merkten snel dat het toch niet zo simpel was als we in eerste instantie hadden bedacht. De afspraken werden afgezegd, de bewoner was niet thuis, er werden ons allerlei ingewikkelde vragen gesteld en ga zo maar door. Nee, we hadden hulp nodig. Het was tijd om een makelaar in te schakelen.

Een huis kopen zonder makelaar is niet erg handig.

Via het internet kwamen we bij een paar makelaars die ons wel aanspraken. Je wilt immers wel een beetje een klik hebben met degene die je helpt bij een huis kopen, dus spraken we af voor wat kopjes koffie. De eerste makelaar praatte ons teveel om de oren en de tweede had veel te sterke sterke parfum op. Bij de derde was het echter scheepsrecht, we mochten haar graag en ze had echt kennis van zaken. Ik zag dat mijn man en zij gelijk om elkaar moesten lachen en er leek haast wel een vriendschap te ontstaan.

Het huis kopen was niet het enige…

Samen met onze kersverse makelaar gingen we op pad om een geschikte woning te vinden. Wat was het fijn om al die ingewikkelde zaken uit handen te geven. Mijn man leek echter steeds vaker een soort dubbele agenda erop na te houden. We wilden toch alleen maar een huis kopen? Waar was hij dan af en toe naar toe? Ondanks mijn vreemde vermoedens kwamen we wel steeds dichter bij onze droomwoning. De makelaar leverde uitstekend werk en toch dacht ik af en toe blikken tussen haar en mijn man op te vangen die iets meer zeiden. Toen gebeurde er iets geks. De woning waar we echt naar uitkeken bleek ineens niet meer beschikbaar te zijn en dat een week voor mijn verjaardag! Balend als een stekker had ik besloten de hele dag maar niet te vieren. Een week later nam mijn man me echter ergens mee naar toe. Nog steeds chagrijnig en op het punt te staan hem te confronteren, stopten we ineens in een wijk die ik goed kende. Hier stond onze droomwoning! Onze makelaar stond met een grote grijns voor het huis dat versierd was met ballonnen en slingers! Wat een verassing hadden ze voor me bekokstooft! Het werd echt een fantastische dag!

Pagina 1 van 212