Page content

NVM is een betrouwbare partner, maar waarom eigenlijk?

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars en is de grootste op dit gebied in heel Nederland. De vereniging bestaat al sinds 1898 en is een actieve partner in alle marktsegmenten en voor de aangesloten leden. Het hoofdkantoor van de NVM is gevestigd in Nieuwegein en ruim 4000 taxateurs en makelaars zijn erbij aangesloten. Er zijn gespecialiseerde vakgroepen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de vakgroep NVM Wonen, die ieder professionele ondersteuning kunnen bieden en ontwikkelingen actief bijhouden.

Waar staat de NVM voor?

Een zeer belangrijk standpunt van de NVM draait om belangenbehartiging. Door in Brussel actief te zijn en elke week een vertegenwoordiger op het Binnenhof te hebben, kan dit worden gegarandeerd. Een actieve houding is daarmee een ander speerpunt van de vereniging. Vooral door de juiste strategieën toe te passen, de juiste mensen te kennen en een goede dosis geduld te hebben kunnen er veranderingen worden doorgevoerd. Deze lobby’s worden ondersteunt door publiciteitsacties en beïnvloeding achter de schermen. Hiernaast is de vereniging zeer actief betrokken bij het verbeteren van de woningmarkt. Deze is namelijk verre van ideaal en de belangenbehartigers zijn druk bezig met de hervorming ervan. Belangrijk hierbij is dat er geen eenzijdige aandacht komt voor de inkomenspolitieke context, maar dat alle partijen erdoor op vooruitgaan, van de huizenzoekers tot de makelaars. Een ander standpunt van de vereniging is dat de hypotheekrenteaftrek niet nog meer moet worden beperkt. Door een ander woningmarktbeleid te vormen, kan het aflossen van hypotheken ook op een verantwoorde wijze worden gestimuleerd. Ook het verlagen of zelfs het afschaffen van de overdrachtsbelasting hoort bij de speerpunten. Door onder andere de acties van de vereniging is deze belasting al sinds 2012 permanent verlaagd naar twee procent. Deze en nog meer standpunten maken de Nederlandse Vereniging van Makelaars de grote en betrouwbare partner die ze is.

Wat kan de NVM voor mij doen?

Als u op zoek bent naar een woning en hier graag een betrouwbare partner bij wilt hebben, dan kunt u bij de NVM Aankoopmakelaardij terecht. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zoek en aankoopopdracht waarmee u hulp krijgt bij het zoeken en vinden van de woning van uw dromen. Het is mogelijk om dit uit te breiden met een complete afhandeling die voor u geregeld wordt. Er wordt altijd op een professionele en open manier gecommuniceerd om u de beste service te kunnen leveren op het gebied van wonen. De NVM staat voor kwaliteit en levert deze altijd.