Page content

Uhm Ome Jan: “Hoeveel procent bieden onder de vraagprijs”?

Uhm Ome Jan: “Hoeveel procent bieden onder de vraagprijs”?

Zeg ome Jan: “Hoeveel procent moet ik bieden onder de vraagprijs wanneer ik een woning ga kopen”? Een vraag die op een verjaardag regelmatig de revue passeert. Uiteraard is er geen eenduidig antwoord op de vraag hoeveel er onder de vraagprijs moet worden geboden. Waarom niet vraagt u zich af? We geven een simpel voorbeeld.

Er worden in de Voorbeeldstraat in Den Haag twee huizen aangeboden. Beide woningen zijn exact gelijk aan elkaar. Liggen allebei op de eerste etage. Hebben exact dezelfde badkamer en keuken, dezelfde kozijnen. Voor het gemak gezegd twee dezelfde woningen.

Huis A is eigendom van De heer E. Igenwijs. Eduard is van nature een man die alles erg goed denkt te weten. Na overleg met zijn makelaar, die een richt vraagprijs voor het appartement heeft afgegeven van €150.000 k.k., bepaalt Meneer Igenwijs uiteindelijk de vraagprijs vast te stellen op €185.000. De woning gaat in de verkoop.

Huis B, eigendom van mevrouw V. Erstandig, gaat na overleg met haar makelaar, die eenzelfde vraagprijs van EUR 150.000 k.k. adviseert mee in het advies. Ook hier gaan de borden tegen het raam en gaat de woning in de verkoop.

Er komen twee stellen de betreffende woningen bekijken. Beide hebben gesproken met Ome Jan op de verjaardag. We gaan er even vanuit in ons voorbeeld dat onze Ome Jan op die verjaardag heeft aangegeven dat wanneer je 10 % onder de vraagprijs biedt je een goede strategie hanteert om tot een goede koopsom te kopen. In bovenstaand geval komt dit op het volgende neer.

Huis A. Vraagprijs EUR 185.000. Bieding 10 % onder de vraagprijs EUR 166.500 K.K.

Huis B. Vraagprijs EUR 150.000. Bieding 10 % onder de vraagprijs EUR 135.000 K.K.

Een verschil van maar liefst EUR 31.500. Terwijl beide kopers het goede advies van Ome Jan hebben opgevolgd.

Een mooi resultaat? Ja voor de kopers van Huis B. In bovenstaand geval komen de kopers van Huis A er een stuk minder goed vanaf.

Uit dit simpele voorbeeld blijkt dus bij voorbaat dat het niet zinvol is om te werken met een bepaald percentage van de vraagprijs. Allereerst is het belangrijk om te weten of de vraagprijs reëel is. Daarna kan de beste strategie voor de onderhandelingen worden bepaald. Hoe bepaalt u nu of een vraagprijs voor een woning reëel is? Hiervoor schakelt u een NVM aankoopmakelaar in. Deze bespaart u tijd, geld en zorgen.

” Uh Ome Jan, gaan we nog wel op vakantie van uw geld dit jaar?”

Hulp nodig?

 

Comment Section

0 reacties op “Uhm Ome Jan: “Hoeveel procent bieden onder de vraagprijs”?

Plaats een reactie


*